• With a main interest in the systems, situations, and services people find themselves in, my focus is to find out how we can design new ways of living and working together. Through topics like public space, education, policy making, and business innovation, design is a service that has to rediscover its position in society. A designer has to be a person with the ability to redefine the relations between situations, systems, objects, materials and services in our society. Therefor I responds to what I see, hear and feel, offers solutions, alternatives and sometimes provokes with a comment.
 • What is on your mind!?

 • Follow me on Twitter

 • What means site specific design to you?

 • Design based on understanding of the context and feeling of the place

  Bas Kools

  Nov, 2015

 • DHL-express corporate gift

  DHL-express Koraal
  Een geschenk uit de oceaan der logistiek. DHL express heeft twee jonge ontwerpers uitgenodigd een geschenk voor hun bijzondere relaties te maken.

  Een samenwerking met illustrator Sue Doeksen. Na met DHL om de tafel te hebben gezeten is er een project ontstaan met in de hoofdrol een keramisch object.

  Het koraal In de oceanen van de wereld van de Logistiek zijn maar een paar plaatsen waar toewijding, zorg en vaardigheid nog te ervaren zijn, DHL is een van deze plaatsen. Als het ware het goud van de oceaan, het koraal, een mooie plek waar het natuurlijk evenwicht van goede service en kwaliteit nog in stand is. Met de woeste tijding van vandaag wil DHL met zijn echte bijzondere relaties dit koraal delen. DHL wil zijn beste klanten dan ook een stukje van deze schoonheid laten ervaren en doen dit door ze één van de 150 unieke stuks van het koraal aan te bieden. Een stukje pure schoonheid. Koraal is een levend organisme, iets wonderlijks, de schat van de oceaan der logistiek. Samen vormen de 150 koralen het DHL koraal rif. Een serie keramische objecten zonder specifieke functie maar bijzonder intrigerend door vorm, materiaal en productie techniek. Een object waarvan alle relaties een uniek exemplaar ontvangen. Eén exemplaar uit de familie van DHL koralen. Nummering van het collectors item als 1 van de 150 stuks gemaakt voor DHL bevind zich op de onderkant van het koraal en met de hand gemarkeerd op het doosje.

  Het unieke van dit geschenk zit hem in de gedachte dat iemand iets geven iets bijzonders is. Dit geschenk brengt een kijkje naar een andere wereld, een vertaling van de wereld om ons heen met DHL in de hoofdrol.

  Het koraal

  Het koraal is een keramisch object gemaakt met behulp van een nieuwe experimentele techniek. Het is een object, een bijzonder iets zonder een echte functie, het zijn, de gedachte aan het verhaal, het moment en de zender zijn het belangrijkst.

  De verpakking en de kaart

  De verpakking is niet zomaar een bescherming en drager van de uitleg van de productie. Samen met behulp van de kaart maakt het doosje de wereld van het koraal compleet en vormt het het bewijs van de verborgen wondere wereld van DHL.

  Bas Kools © 2016 All Rights Reserved

  Designed by WPSHOWER

  Powered by WordPress

  %d bloggers like this: