• With a main interest in the systems, situations, and services people find themselves in, my focus is to find out how we can design new ways of living and working together. Through topics like public space, education, policy making, and business innovation, design is a service that has to rediscover its position in society. A designer has to be a person with the ability to redefine the relations between situations, systems, objects, materials and services in our society. Therefor I responds to what I see, hear and feel, offers solutions, alternatives and sometimes provokes with a comment.
 • What is on your mind!?

 • Follow me on Twitter

 • What means site specific design to you?

 • Design based on understanding of the context and feeling of the place

  Bas Kools

  Nov, 2015

 • Met je school kopje onder

  Even staat alles in het teken van leven onder water. Een nog onontdekte wereld waar dieren en planten leven die nog geen mens gezien heeft! Een spannende duik vol nieuwe ontdekkingen.

  Met je school kopje onder!
  Even staat alles in het teken van leven onder water. Een nog onontdekte wereld waar dieren en planten leven die nog geen mens gezien heeft! Een spannende duik vol nieuwe ontdekkingen. Drie dagen lang staat de school in het teken van het leven onder water. Iedereen draagt op zijn of haar niveau bij aan de eindpresentatie. Deze performance die op de laatste dag zal plaatsvinden is geschikt om naast de kinderen, ook ouders of andere nieuwsgierigen onder te dompelen in de onderwater wereld!

  Waarom kopje onder?
  Met dit project worden alle leerlingen van groep 1 t/m 8 over een periode van drie dagen in contact gebracht met verschillende kunstvormen. Naast het beeldende aspect speelt performancekunst een belangrijke rol. De individuele ontwikkeling van de kinderen wordt gestimuleerd, maar daarnaast wordt er ook naar een gezame-lijk einddoel toegewerkt. Er ontstaat een schoolbrede samenwerking.

  Onderwater wormen
  In drie verschillende hoeken worden ontdekking-en gedaan en gewerkt aan de performance. Het handenspektakel; De leerlingen ma-ken aan hun hand een nieuw zeedier. In het ontwerp staat de vorm en het aanraken voorop. De zeedieren die aan de handen van de kinderen komen verdwijnen en verschijnen vanuit hun handpalmen.

  Onderwater geluiden; In deze hoek wordt geëxperimenteerd met geluiden. Gebruiksvoorwerpen en materialen liggen klaar om op zoek te gaan naar het geluid dat het zeedier zou kunnen maken. De lichtshow; De leerlingen ontdekken wat de vormen en bewegingen van hun zeedier te weeg brengen in een theater van licht. Tijdens de eindpresentatie gaan de kleuters met hun eigen zeedier op zoek naar andere wezens onder water. Ze maken hierbij gebruik van de ontdekkingen die ze hebben opgedaan tijdens de experimenteerdagen.

  Onderwater beesten
  Naar aanleiding van een verhaal gaan de leerlingen zichzelf transformeren. Ze veranderen zichzelf in een wezen dat kan overleven in een wereld onder de zeebodem. In de nieuwe gedaante treden de leerlingen op tijdens de eindpresentatie.

  Onderwater planten
  Een korte film over een wereld onder de zeebodem vormt het uitgangspunt voor een eigen fantasierijke onderwaterwereld. Met een aantal stofzuigers en een hoopje plasticzakken zorgen de leerlingen voor een verrassend lucht spektakel. Grote onderwaterplanten ontstaan en vormen het decor voor de performance.

  Het project is vormgegeven door Bas Kools (productontwerper) en Lobke Meekes (beeldend kunstenaar & docent). Zij zullen tijdens het project de kinderen begeleiden en zorgen dat het een onvergetelijke beleving wordt!

  Op onze speciale website vind je documentatie en presentatie van reeds afgeronde projecten:
  http://www.metjeschoolkopjeonder.wordpress.com
  Voor reservering van kopje onder:
  lobke_meekes@hotmail.com
  tel: 0610746671

  Download hier de flyer en de poster voor meer informatie.

  Bas Kools © 2016 All Rights Reserved

  Designed by WPSHOWER

  Powered by WordPress

  %d bloggers like this: